Återbruka gamla golv

Renovering av halvhårda golv

Med våra metoder kan vi renovera upp gamla slitna linoleum-, plast-, gummi-, vinyl- och sportgolv i stället för att byta ut dessa. Antingen renoverar vi golven till deras originalfärg eller om kunden vill kan vi färga golven till valfri kulör.
Efter noggrann rengöring, slipning och lagning av skador överlackar vi golven med en PUR-lack. Detta för att få en skyddande yta som tål att användas.

Genom att renovera golv i stället för att byta ut de kan vi minimera påverkan på verksamheten. Det tar ofta halva tiden att renovera ett golv jämfört med att byta ut det. Vi har många gånger renoverat förskolor och skolor utan att verksamheten påverkats överhuvudtaget.

Slipning och renovering av trägolv

Vi slipar, renoverar och lackar även trä- och parkettgolv. Vi använder oss av moderna maskiner med näst intill dammfria system. Skador lagas genom att fräsa in nya slitskikt eller byta golvbrädor.

Det bästa för miljön

I många fall är det mest miljövänliga alternativet att förlänga livslängden på redan existerande material. Detta gäller också golv. I alla tider har man slipat och lackat trägolv när dessa blivit nötta. Men vad som inte är lika vanligt är att slipa och lacka linoleum-, plast- och gummigolv när dessa är slitna och nötta.

Enligt en rapport som Svenska Miljöinstitutet IVL har tagit fram finns det potential att spara mellan 75 – 90% CO2 utsläpp och energiresurser genom att renovera i stället för att byta golv. Då det varje år installeras och byts miljontals kvadratmeter golv i Sverige är möjligheterna till förbättring stora. 

Att använda traditionella metoder för golvvård såsom vax och polish ger en större miljöpåverkan än vad de flesta vet om. Eftersom den typen av golvunderhåll sker återkommande så bidrar det till stor vatten- och kemikalieåtgång. Vid varje tillfälle utsätts naturen för mer mikroplaster och lokalvårdspersonal för arbetsmoment som kan undvikas.

Det moderna sättet att underhålla golv är att återställa golven till ”nyskick”. Alltså att ta bort all smuts och gamla golvvårdsprodukter för att sedan applicera ett nytt PUR-lager likt det golvet har från fabrik. Det ger en uppgradering av golven som medför bättre ekonomi och funktionalitet. Ett hållbart sätt att ta hand om sina golv. Återbruk på plats!

Våra lacker är bedömda och registrerade i Byggvarubedömningen, SundaHus eller Basta.

KONTAKTA OSS
Varuvägen 9, Älvsjö
Org nr. 559107-5261
Producerad av